Nemzetközi arany minősítésú szolgáltató

Gazdaságosabb kertöntözés locsolómérővel

Egy szépen gondozott kert ápolása a nyári, száraz időszakban sok vizet igényel, de locsolási vízmérő használatával vagy locsolási kedvezmény igénybevételével a költségek csökkenthetőek.

A kerttulajdonosok két lehetőség közül választhatnak:

  • igénybe vehetik a május elsejétől szeptember végéig érvényes 10 százalékos átalánydíjas kedvezményt a szennyvízelvezetés vagy szennyvízelszállítás díjából, vagy
  • használhatnak locsolási vízmérőt, s így az év bármely időszakában locsolásra elhasznált vízmennyiség után a két közüzemi díj közül csak a vízdíjat kell megfizetniük.

Egyidejűleg azonban csak egy kedvezmény vehető igénybe. Akik korábban már részesültek a 10%-os kedvezményben, de a továbbiakban locsolási vízmérőt szeretnének szereltetni, előbb le kell mondaniuk az előzőleg megszerzett kedvezményükről.

A locsolási vízmérő nem csak gazdaságosabbá, hanem tudatosabbá is teszi a kertöntözést. A növények az év különböző szakaszaiban különböző mennyiségű vizet igényelnek. A locsolási vízmérőnek köszönhetően könnyedén figyelemmel kísérhetjük, mikor mennyit öntözünk, hiszen pontosan mérhetővé válik a locsolásra elhasznált napi, heti, havi vízfogyasztás.

A locsolási vízmérővel igénybe vehető kedvezmény elszámolásának műszaki feltétele a házi ivóvízhálózat kerti vezetékére vagy kifolyójára szerelt hiteles vízmérő. A locsolási vízmérő beépítését vagy cseréjét követő üzembe helyezést a Fővárosi Vízművek Zrt. munkatársa végzi el.

Az igénylés és a telepítés folyamatáról az alábbi linkekre kattintva olvashat, a megfelelő szolgáltatási területet kiválasztva.

 

online ügyfélszolgalat
online ügyfélszolgalat hangulatképe

Online ügyfélszolgálatunkat a hét minden napján elérheti.