Nemzetközi arany minősítésú szolgáltató

Referenciák

 

 

 

A Fővárosi Vízművek Zrt. már a 80-as évek óta foglalkozik katasztrófák idején szennyezett vizek tisztításának, ivóvíz tasakolásának, csomagolásának kérdésével. A 90-es évek óta a Polgári Védelemmel közösen üzemeltetünk mobil ivóvíztisztító és csomagoló berendezéseket, amelyek számos esetben bizonyítottak már. Ezek a bevetések sok olyan tapasztalattal egészítették ki az alapvető vízminőségi, víztisztítási ismereteket, amelyek egy ivóvizet szolgáltató vállalat életében, múltjában felhalmozódnak.

2005. januárjában, a délkelet-ázsiai cunami okozta óriási pusztítást követően, többek között Sri Lanka szigetén, munkatársaink rövid idő alatt átalakították a meglévő berendezést, hogy az repülőgépen is szállítható legyen, és a helyszínre utazva, nagyon rövid időn belül, ivóvízzel látták el az ott élőket és mindazokat, akik a kármentésben és helyreállításban részt vettek.

Ekkor merült fel annak a gondolata, hogy szükség van olyan berendezésre, mely könnyen szállítható, gyorsan felépíthető és szinte bármilyen felszíni vízből képes az ivóvíz előállítására, csomagolására. Mivel a technikai háttér, a szakmai és gyakorlati tapasztalatok rendelkezésre álltak, így megkezdődött a berendezés kifejlesztése.

Ilyen és ehhez hasonló berendezés az elmúlt években többször is a lakosság segítségére volt a katasztrófa sújtotta területeken, ahol csomagolt- illetve szabad kifolyású ivóvizet biztosítottak kollégáink, illetve a helyszínen dolgozó mentőegységek. Berendezéseink mind Magyarországon, mind külföldön (Romániában és Ukrajnában is) bizonyítottak.