Ugrás a fő tartalomra

Tisztelt Felhasználó!

Az Ön által használt böngésző elavult, javasoljuk, hogy oldalunkat a megfelelő vizuális megjelenés érdekében korszerűbb (pl.: chrome, firefox, edge, stb.) böngésző használatával keresse fel ismét!

Megértését és együttműködését köszönjük!

Fővárosi Vízművek Zrt.

Mi adja a víz jó ízét? Tudnivalók a kiemelt ásványi anyagokról (kalcium, kálium, magnézium, nátrium)

A víz jó ízét a benne oldott ásványi anyagok, nyomelemek és azok mennyisége határozza meg. Ezek az ásványi anyagok egyúttal szervezetünk elektrolit-háztartásához is hozzájárulnak. Akár csapvizet, akár ásványvizet fogyasztunk, érdemes ellenőrizni a bevitt ásványi anyagok mennyiségét, ugyanis ha bizonyos ásványi anyagokat túlzott mennyiségben fogyasztunk, azzal árthatunk az egészségünknek. Ezt különösen a nagyobb ásványianyag-tartalmú vizek esetében kell szem előtt tartani, hiszen ha hosszú időn keresztül kizárólag ezeket fogyasztjuk, annak olyan kedvezőtlen hatásai lehetnek, mint például a vesekő kialakulása.